Svátek všech zamilovaných

V dnešní době už asi každý zná tento romantický a nádherný svátek pod názvem Den svatého Valentýna, neboli svátek všech zamilovaných. K tomuto dni se pojí tajemná legenda o svatém Valentýnovi, tehdejšímu knězi údajně až ze 3. století. Historické prameny neudávají dostatek informací, ale jisté je, že Valentýn vzdoroval svému vládci a i přes jeho zákaz tajně oddával mladé a zamilované páry. Císař se bál, že jakmile se vojáci zamilují, nebudou chtít do boje. Mimo jiné se tomuto knězi také přiřazovaly léčitelské vlastnosti. Nicméně byl chycen a zabit právě 14. února a později prohlášen za svatého mučedníka. Proto v tento den uctíváme jeho památku a především si připomínáme důležitost a sílu lásky

Někteří lidé považují Valentýn za produkt komerčního světa, jiní zase rádi oslaví kouzlo zamilovanosti a stálé lásky. Ať už je to jak chce, k tomuto dni se pojí několik zvyků. Nejznámější z nich je asi darování přáníček – tzv. Valentýnek. Díky kterým můžete vyjádřit svoji lásku. V dnešní době se více používají SMSky, zprávy a pousty na Facebooku, než-li romantické dopisy. 

Oceňují se originální a především osobní dárky, které udělají milované osobě radost. Mezi ty nejlepší se řadí šperky, parfémy, kosmetika, sladkosti, květiny, spodní prádlo či jiná velká romantická gesta.

V tento den také můžete projevit city své tajné lásce. My raději volíme šperky, které zajisté vykouzlí úsměv vašim milovaným polovičkám. No řekněte? Která žena nevyužije možnost dostat květinu nebo úchvatný doplněk?

Vybrali jsme pro vás malou inspiraci, která vás popostrčí v dumání. Jelikož červená a růžová jsou barvy lásky a vášně, zaměřili jsme se převážně na ně. Samozřejmě ani motiv srdíčka nesmí chybět...

1.) Luxusní stříbrné srdíčko jako přívěsek, které je osázeno rudými českými granáty. 

Stříbrný přívěsek srdce, s českými granátyStříbrný přívěsek s českými granáty srdíčkoZlatý přívěsek srdce s českými granáty

2.) Stříbrný prstýnek se zirkonem ve tvaru srdíčka, v  žádané růžové barvě. Prsten je olemován drobnými čirými krystaly.

Prsten růžový opál

3.) Romantický přívěsek ve tvaru srdíčka, které lze rozlomit na dvě poloviny. Každá polovina má své ouško pro zavěšení na řetízek a je díky tomu ideální doplněk pro páry.

4.) Nádherná stříbrná granátová souprava v rudé barvě, jak jinak, než ve tvaru srdce. Souprava působí velmi elegantně.

Granátová souprava srdce

5.) Nádherný granátový náramek se srdíčkem. Tento oslňující náramek můžete využít na jakékoliv příležitosti dle libosti.

Náramek granát

6.) Sladká růžová šperkovnice na ukládání jakýkoliv šperků, která se hodí jako perfektní dárek pro každou ženu či dívku. 

Růžová šperkovnice

7.) Nádherné stříbrné srdíčko se zirkony v podobě stylového přívěsku, který dokonale ozdobí váš dekolt.

Srdíčko přívěsek 

8.) Souprava Swarovski v nádherné červené barvě ve tvaru malých srdíček. Skvěle vynikne a rozzáří.

Souprava červená srdíčka

9.) Nádherná stříbrná souprava s australským opálem v poutavé růžové barvě je doslova okouzlující.

Souprava - růžový opál

10.) Stylová solná lampa vám přinese nejen čistý vzduch, ale i krásný doplněk do vašeho domova.

Solná lampa srdce

Další valentýnské tipy na dárky si můžete prohlédnout v jiném příspěvku: Tipy na valentýnské dárky.

Váš tým Aranys

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek