Strom života

Strom života patří mezi nejznámější a nejstarší mytologické symboly. Byl a někde i stále je uctíván v různých civilizacích formou obřadů, meditacích či jiných duchovních seancí. Statné stromy života jsou vnímány jako symboly dlouhověkosti, požehnání, síly, plodnosti a znovuzrození. Nejenže sloužily jako druh obživy, díky  sladkým plodům, ale také jako důležitá surovina - například pro stavění obydlí či zajištění tepla. V keltských mytologiích se strom považuje za posvátný.

Velmi důležité je zmínit, že strom života je brán jako silný a pozitivní symbol a zároveň je spojován s narozením, se životem, se smrtí a celkově s koloběhem života. Křesťanství udává, že strom života vyrostl v Rajské zahradě ze kterého Adam a Eva utrhli zakázané ovoce. Obecně je také strom života považován za nejsilnější symbol, který spojuje čtyři elementy naší Země - vítr, vzduch, země a oheň.

V dnešním moderním světě získal strom života hned několik podob. Spousta lidí si jej tetuje na tělo, maluje na obrazy, ale především jej nosí v podobě vkusného ochranného amuletu. Získejte sílu a vitalitu z těchto šperků s mocným symbolem. Přinášíme vám výběr našich nejoblíbenějších kousků, tak neváhejte a vybírejte. 

1.) Elegantní stříbrný přívěsek strom života, hned ve třech různých provedeních. Ozdobte se přívěskem s kouzelnou perletí, měnící se mušlovinou nebo červeným korálem.

Přívěsek strom života

2.) Stříbrný otevírací medailonek se stromem života. Po svém obvodu je osázený drobnými čirými zirkony.

Otvírací medailonek

3.) Nádherný přívěsek se stromem života, kde je koruna tvořená sedmi čakrovými barevnými kameny.

strom života přívěsek

4.) Šperk určený pro jedinečné ženy, které mají v oblibě symbolické šperky. Přinášíme tyto půvabné náušnice s bílým opálem. 

Bílý opál

5.) Luxusní náramek v rudé barvě s českým granátem, navíc je ozdoben o krásný přívěsek stromu života. 

náramek strom života granát

6.) Stříbrná souprava s oblíbeným modrým opálem a motivem stromu života pro vaši každodenní krásu i ochranu.

Modrý opál

Podívejte se na naši kategorii šperků se stromem života, máme opravdu velký výběr. Máte možnost si vybrat mezi léčivými kameny, minerály nebo vzácnými kameny. 

„Člověk beze snů je jako strom bez kořenů.“ Otakar Matušek 

Váš tým Aranys

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek