Girasol

Girasol je mléčně bílý, průsvitný až průhledný kámen se skelným hedvábným leskem. Ve skutečnosti se jedná původem o opál, který postupem času ztratil část obsahu vody a začal se přeměňovat na křemen. Nyní se nachází ve fázi, kdy je více křemenem, ale zachovává si opálový lesk.V anglofonních zemích je znám také jako „Blue Opal Quartz“, „Opalized Quartz“  či „Moon Opal“. Název tohoto pozoruhodného a poměrně vzácného nerostu je odvozen z latinských výrazů gyrare“ („otočit“) a „Sol“ („slunce“). 

Země původu: Peru

Vlastnosti: Posiluje spojení mez členy duchovní skupiny. Vnáší světlo do nepravdy. Girasol je vhodný, pokud zážitky z minulého života ovlivňují ten současný. Obnovuje buněčnou paměť. Zlepšuje komunikaci a podporují tvořivost. Odděluje skryté city od vnějších dojmů. Girasol přináší emocionální potěchu, naučí jak uspokojit své vnitřní pocity. Vytváří klidné místo k meditaci a k práci.

Barva: mléčně bílý, průsvitný až průhledný kámen

Znamení zvěrokruhu: Vodnář a lev

Planeta: Země

Živel: Voda

Léčivé účinky: Podporuje srdce, plíce a brzlík. Je vhodný při zadržování vody a svalových otoků. Podporuje vstřebávání železa.

Je dobrý proti padání vlasů a únavě.

Očištění: Girasol má rád vodu, takže jej můžeme nechat ve vodě i delší čas. Je citlivý na prudké změny teploty a přímé slunce.

Nabíjení: Nabíjíme kámen při východu a západu slunce, nebo v noci za úplňku.   

Girasol  Girasol

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek