Jantar

Jantar

Země původu a výskyt: Litva, Sicílie, Polsko

Barva: Jantar může být mléčně bílý, zlatožlutý, hnědý a červený

Vlastnosti: Dává uklidňující, povzbudivý a integrující účinek. Jeho projektivní síla přináší štěstí, krásu a lásku, léčí a ochraňuje. Jantar ubírá tíhu velkým břemenům a pomáhá najít štěstí v těžkých situacích. Tím do života vnáší teplo, snižuje stres a nejistotu.Chrání před uhranutím, před "zlým pohledem". Slouží jako ochranný štít při léčení, protože od nás odráží negativní energii jiných lidí. Používá se při zpracování minulých životů. Považuje se za kámen bezpečnosti, důvěry a hojení. Podporuje spontánnost a povzbuzuje radost ze života. Je to výborný kámen pro lidi, kteří se příliš starají. Očisťuje celé tělo. Vytahuje nemoci z těla. V duševní rovině podporuje jantar rozum, uvolňuje deprese a zlepšuje pozitivní duševní stav a tvůrčí sebevyjádření. Přináší trpělivost a vyrovnanost, pomáhá při rozhodování. Současně podporuje paměť. V citové rovině pomáhá jantar nastolit klid a mír a rozvíjí důvěru. Duchovně jantar zvyšuje altruismus a přináší moudrost, má silnou léčivou a očistnou moc, která z těla vyhání nerovnováhu a posiluje uzdravení. Jantar přináší do života stabilitu, ale současně podporuje spojení s tím, po čem toužíme, a pohání nás k naplnění tužeb. Pozitivně ovlivňuje deprese, proto je velmi vhodný pro lidi se sklonem k smutku a sebevražednými sklony. Jantar je kámen naděje, aktivizuje pozitivní mysl, vůli a trpělivost. Pravidelným používáním harmonizuje hormonální systém a trávení. Je inspirujícím kamenem slunce, podporuje radost ze života, a proto se doporučuje depresivním lidem. Posiluje schopnost překonávat úzkost. Přivádí do našeho těla a srdce teplo a světlo. Dodává nám svěží a veselý vzhled. Tomu, kdo jej nosí, dává jantar moudrost, rozvážnost a trpělivost. Stimuluje vlastní léčivé tendence, poskytuje rovnováhu. Pomáhá se žalem, ztrátou, strachem a obavou.

Znamení zvěrokruhu: Blíženci, Lev, Panna

Planeta: Mars

Živel: Oheň

Léčebné účinky: Podporuje celkově zdravotní stav, štítnou žlázu, močové a trávicí ústrojí, pomáhá při alergiích, revmatismu a kožních chorobách. Tiší bolest. Jantar potlačuje stres, rezonuje s krkem, léčí štítnou žlázu a další krční problémy. Uzdravuje rovněž žaludek, slezinu, ledviny, játra, močový měchýř a žlučník. Pomáhá při problémech s klouby. Jako elixír se používá při léčbě zranění, protože se jedná o vynikající přírodní antibiotikum. Léčí dýchací cesty, astma, bronchitidu, problémy a poruchy žaludku a střev, močové kameny, žlučník, chrání ledviny, harmonizuje činnost hormonálních žláz, snižuje riziko infekcí, horečku, léčí oční problémy, bolesti uší, revma, pozitivně ovlivňuje závratě a slabosti, pomáhá proti hluchotě, zabraňuje padání vlasů. Uklidňuje bolesti při prořezávání a růstu zubů u malých dětí i dospělým pomáhá při odhalených zubních krčcích a při zánětech ústní dutiny. Zastavuje krvácení z nosu. Má očišťující účinky na organismus, harmonizuje trávicí a hormonální systém, čistí a posiluje ledviny, na očistu a prokrvení organismu, zahání deprese, příznivě ovlivňuje hormonální a trávicí systém, pomáhá při revmatismu, dně a zánětech kloubů. Posiluje imunitu, látkovou výměnu. Jantarovou vodou potíráme drobná poranění, ekzémy, vyrážky, kožní alergie. Jantar je účinný i na zmírňování očních a ušních problémů, zánět ústní dutiny, artritidu, dnu, epilepsii, podporuje imunitní systém, dobrý je pro problémy v oblasti hlavy, respirační, hormonální rovnováhu a solar plexus. Fyzicky urychluje hojení, pomáhá regeneraci kloubů. Uklidňuje nervy. Pomáhá při problémech s trávením, slezinou, játry a při problémech s kůží, které jsou zapříčiněny špatným metabolismem. Používal se při léčení strumy a jiných nemocí krku. Pomáhá při problémech s klouby, posiluje sliznice, urychluje hojení ran. Zvyšuje průtok ucha, zmírňuje svalové a kostní onemocnění. Doporučuje se pro maséry a chiropraktiky.

Více o jantarových korálcích pro miminka, které se používají na tišení bolesti při prořezávání zoubků se dozvíte v našem příspěvku: Jantarové korálky proti bolesti

Čištění: Vlažnou vodou - kamínek podržíme krátce pod proudem vlažné vody. Mořskou solí - kamínek položíme do misky a zasypeme suchou mořskou solí, necháme přes noc.

Nabíjení: chvíli na nepřímém slunci ve stínu

Jantarový náhrdelník exkluziv multicolor

Jantarový prsten

Stříbrný náramek, náušnice a přívěsek s jantarem

Další šperky s jantarem si můžete prohlédnout zde: Jantarové šperky

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek