Vltavín

Vltavín ( moldavit )

Země původu a výskyt: Česká republika, vzácně Německo

Barva: zelená

Vlastnosti: Jedná se o velice vzácné čiré přírodní sklo (tektit) různých odstínů zelené až zelenohnědé barvy, které vzniklo za extrémně vysokých teplot a tlaku  roztavením z pozemského materiálu a jeho vymrštěním na stovky kilometrů daleko ještě před dopadem a výbuchem meteoritu na Zemi. Do Čech přiletěly vltavíny před 14,5 miliony let z Bavorska a byly rozneseny do různých vrstev země. Působením vody milionů let na povrchu vltavínů vznikají nádherné struktury-skulptace. 

Vltavín (moldavit) název je odvozen od německého názvu Týna nad Vltavou (Moldauthein), odkud pochází první popsané nalezené kousky, zavedl jej správce sbírek Národního muzea r. 1836,  český termín vltavín je znám o 50 let později od Jubielní zemské výstavy roku 1891.

Umožňuje komunikaci s vyššími silami. Je to kámen štěstí, hojnosti a plodnosti. Vltavín je schopný zbavit člověka tíživých myšlenek, které jej v nitru zatěžují. Chrání před nepřátelským prostředím a vyzařuje pozitivní energii. Je velmi vhodný pro věštectví a meditace. Díky němu můžeme nahlédnout do budoucnosti nebo se vracet do minulosti. Je inspirativním kamenem a rozvíjí tvořivost. Moldavit býval odedávna používán pro amulety přinášející plodnost a štěstí. Má aktivující vliv na jiné krystaly, což znamená, že je dokáže podněcovat k vyšším vibracím. Traduje se, že s tímto krystalem můžete cestovat v čase. Do minulosti, pro pochopení toho, co se děje a získání duchovní moudrosti. Do budoucnosti pak pro nahlédnutí na důsledky nynějších činů. Vltavín nemá krystalickou strukturu, díky tomu Vás odkáže vzít na všechny hranice, které v sobě cítíte. Podporuje empatii a soucit. Jeho nošením přijdete na nečekaná řešení - napomáhá zbavovat se utkvělých přesvědčení. Také ruší hypnotické příkazy.

Znamení zvěrokruhu: Blíženci

Planeta: Měsíc, Slunce

Živel: Voda

Léčebné účinky: Vltavín především učí hledat příčiny a zdroje nerovnováhy v organismu, díky čemuž napomáhá jejich uvolňování a následnému procesu léčení. Také je lze, dík tomu, použít ke stanovení diagnózy. Odstraňuje z těla toxické látky a celkově podporuje naši imunitu. Vltavín pomáhá léčit infekce a je velmi dobrým pomocníkem při respiračních onemocněních. Je schopen tlumit bolesti hlavy a léčit chřipku a chudokrevnost.

Čakry a duchovno: srdce, temeno, čelo

Čištění: Oplachujeme ve vlažné vodě. Nečistit solí!

Nabíjení: Vltavíny necháváme nabít na mírném slunci a nebo v noci za přibývání měsíce či za úplňku.

Stříbrný prsten s vltavínem

Stříbrný prsten s vltavínem

Vltavín surový 3,2 g

Celou nabídku Vltavínu naleznete v našem e-shopu: Nabídka vltavínů

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek