Lapis lazuli

 Lazurit / lapis lazuli    

Země původu a výskyt: Afghánistán, Chile, Itálie, Argentina, USA, Tadžikistán

Barva: temně modrá se zlatými skvrnami

Vlastnosti: Lazurit / Lapis Lazuli  podněcuje k převzetí odpovědnosti za vlastní život. Odhaluje vnitřní pravdu, pomáhá sebeuvědomění a umožňuje sebevyjádření bez lpění na kompromisech. Potlačovaný strach způsobuje krční problémy nebo problémy s komunikací, lazurit podobné překážky odstraní. Tento krystal přináší svému majiteli trvalé hodnoty v podobě čestnosti, soucitu a poctivosti, upevňuje milostné a přátelské vztahy a napomáhá při vyjádření pocitů a emocí. Odstraňuje utrpení, krutost a smutek. Lazurit se považuje za mocný amulet věrnosti, a proto se nosí na posílení pouta, které vzniklo mezi milenci, také jako kámen přátelství, neboť podporuje harmonii v mezilidských vztazích a má schopnost odhánět neštěstí, je skvělý pro celkové uklidnění a hlubokou meditaci. Působí antidepresivně, rychle odbourává stres a zvyšuje psychickou odolnost. Dodává odvahu a podněcuje poctivost, čestnost a empatii. Silně podporuje kreativitu a tvůrčí činnost. Lapis Lazuli odbourává vztek, špatnou náladu a působení negativních energií. Odstraňuje krutost, utrpení a strádání. Učí síle vyřčeného slova a pomáhá navrátit rovnováhu, která byla zhoršena mlčením.

Znamení zvěrokruhu: Býk, Váhy, Střelec

Planeta: Venuše

Živel: Voda   

Léčebné účinky: Lazurit potlačuje bolest, zejména migrény a bolesti hlavy. Pomáhá překonávat deprese. Blahodárně působí na respirační a nervový systém, krk, hlasivky, štítnou žlázu, orgány zajišťující detoxikaci těla, kostní dřeň, brzlík a imunitní systém. Pomáhá při nápravě poškození sluchu a čistí krev. Účinkuje proti nespavosti a závratím. Snižuje krevní tlak. Léčí nespavost, onemocnění žlučníku, snižuje horečky, bolesti hlavy. Protože posiluje tkáně, doporučuje se při rakovině. Pomáhá při léčení očních chorob, pozitivně ovlivňuje bolesti a křeče. Používá se při zánětech a otocích, bolestech všech druhů a neuralgiích, vyrážkách a poštípání hmyzem. Neutralizuje toxické látky v těle a pomáhá jejich vyplavování, podporuje očistu DNA. Je vhodný při epilepsii, i při roztroušené skleróze, pomáhá při problémech s hypofýzou. Zlepšuje zrak, uzdravuje hlasivky a je účinný při nespavosti. Odstraňuje trému. Působí preventivně proti infarktu a mrtvici. Zpomaluje hormonální cykly, zmírní menstruační potíže.

Čakra: krční, čelní - třetí oko

Duchovno: Duchovní hloubka, absolutní světlo vnitřní harmonie, probouzí nadsmyslovou lásku, pocit krásy, idealismu, citlivost, telepatii, vnímavost, pocit jistoty a bezpečí. Podporuje růst našeho ducha, posiluje ho v poznání vyšších souvislostí. Posiluje intuici a schopnost nahlédnout do vlastního nitra, rozpoznávat s jeho pomocí snadněji i skrytý smysl síly, působící v pozadí. Je ochranný kámen, který umožňuje navazovat kontakt s duchovními průvodci. Dokáže rozpoznat hrozbu duševního útoku, zastaví ho a vrátí útočící energii zpět k jejímu zdroji. Učí síle vyřčeného slova a dokáže zvrátit neštěstí nebo napravit nerovnováhu způsobenou v minulosti mlčením. Lazurit funguje jako účinný zesilovač myšlenek. Podněcuje vyšší schopnosti mysli, přináší objektivní a jasný pohled. Podněcuje rozvoj tvůrčích schopností pomocí jejich naladění na zdroj poznání. Lazurit vám pomůže vyrovnat se s pravdou bez ohledu na to, kde ji objevíte a přijmout vše, co se dozvíte. Usnadňuje také vyjádření vlastního názoru a vnáší harmonii do konfliktů. Seznamuje svého majitele také s hodnotou aktivního naslouchání druhých. Otvírá naší duší nekonečnost věčného vesmíru a probouzí v ní schopnost porozumět poselství hvězd. Do stavu harmonie uvádí tělesný, duševní a citovou rovinu.

Čištění: pod proudem vlažné vody
Nabíjení: jen krátce na přímém slunci

Lapis lazuli stříbrný prsten

Prsten lapis lazuli

Lapis lazuli náramek

Náramek lapis lazuli

Náramek lapis lazuli

Náramek lapis lazuli kuličky

Mějte svůj oblíbený kámen stále u sebe v podobě náramku. Další šperky s kamenem lapis lazuli naleznete zde: Šperky lapis lazuli

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek