Korál

Kdo by neznal červeně zbarvené korály, nebo ty bílé, co najdete na pláži při ranních procházkách o dovolené. Tyto krásné dary přírody, jsou velmi častou upomínkou z cest, ovšem můžete si je dopřát i doma, při nákupu šperků. Korály jsou ve šperkařství oblíbené, díky jejich krásné červené barvě a taky účinkům, které korály na náš organismus mají. Podívejte se, jaký pozitivní vliv na vás mohou korály mít.

Šperky s korály

Země původu a výskyt: Kanárské ostrovy, Japonsko, Austrálie

Barva: červená, růžová, bílá

Vlastnosti: Mnoho lidí se domnívá, že je korál rostlina, ale není tomu tak. Jedná se o schránku mořského živočicha, který žije v koloniích. Na výrobu šperků se používá už mnoho let, jelikož jsou tyto schránky tvrdé a díky tomu trvanlivé. Tento „kámen“ při sobě mívali mořeplavci, jelikož věřili, že jim pomůže zahnat bouřky. Považuje se za velice silný kámen a věří se, že dokáže spojit člověka s přírodou. Do života přináší vnitřní klid a pohodu. Pomáhá urovnat naše emoce a také dosáhnout cílů, které jsme si stanovili. Zahání deprese a pocity úzkosti. Velmi vhodný je pro děti jako amulet. Zesiluje lásku mezi matkou a dítětem. Podporuje přátelství a mezilidské vztahy.

Znamení zvěrokruhu: Rak

Planeta: Mars

Živel: voda

Léčebné účinky: Je výborným pomocníkem při anémiích. Stabilizuje oběhový systém a pomáhá při potížích s žaludkem, jícnem a střevy, Ocení jej také všichni, kdo mají potíže s poruchou mozku. Jeho léčivé účinky ocení zejména děti v případech bolestivého prořezávání zoubků nebo starší lidé, kteří mají problémy s artritidou. Říká se, že v případě blížící se nemoci korál vybledne. Chrání ještě nenarozené děti a ulevuje při porodu. Navíc mírní astma a záchvaty kašle.

Čakry a duchovno: kořenová

Čištění: V misce se slanou vodou, kam ho uložíme na několik minut.

Nabíjení: Nejlépe na měsíčním světle nebo na drúze křišťálu.

Jaké korálové šperky můžete mít?

Náhrdelník z korálu

Červené korálové náhrdelníky jsou nejvýraznějšími šperky, které můžeme na sobě mít. Pravidelné i nepravidelné kousky korálu navlečené na šperkařském lanku se zapínáním, nebo tááák dlouhý náhrdelník, že nepotřebuje zapínání a můžete jej tak nosit hned několika způsoby.

Náhrdelník z korálu

Náramky z červeného korálu

Korálové náramky využijete každý den. Velmi hezky ozdobí vaši ruku a můžete si vybrat, zda chcete náramek na pružné gumičce, nebo se náramek z korálu se zapínáním.

Náramek z větších kousků červeného koráluNáramek z kuliček korálu, červený se zapínánímNáramek z velkých dílků korálu

Prsteny s červeným korálem

Jemné i výraznější prstýnky s červenými korály budou tou závěrečnou tečkou ve vašem outfitu. Velmi hezké prsteny, které mohou být jediným šperkem na ruce, nebo součástí vrstvených šperků, jelikož se velmi hezky kombinují i s dalšími šperky s kameny i bez.

Štříbrné prsteny s červeným korálem          Stříbrné prsteny s červenými korály

Náušnice s červenými korály

Spousta žen rádo nosí náušnice. Ať už jemné minimalistické pecky na puzetu, nebo delší visací náušnice, které velmi hezky protáhnou obličej i krk. Náušnice s červenými korály jsou velmi hezkým doplňkem pro každou příležitost. Hřejivá červená dostane do vaší tváře tu správnou barvu a to ani nemusíte být namalovaná.

Náušnice pecky s červenými korályVisací náušnice hrozny s červenými korályStříbrné náušnice strom, s červeným korálem

Všechny výrobky z korálu naleznete zde: /273-koral

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek