Larimar

Patří mezi nejvzácnější a nejkrásnější polodrahokamy na celém světě. Pro svoji nádhernou barvu i kresbu, připomínající moře a nebe, je také nazýván "kamenem delfínů". Objevený byl teprve nedávno a jeho naleziště je na jediném místě na světě.  Oblast Karibiku u ostrova Hispaniola je právě proto tak unikátní. Jméno larimar vzniklo tak, že jeho nálezce spojil část jména své dcery Larisy a místa, kde jej našel - tedy moře (španělsky "mar").

Země původu a výskyt: Dominikánská republika, Bahamské ostrovy

Barva:  modrý, modrozelený, šedý či červený s bílými místy

Vlastnosti: Larimar nebo také “kámen delfínů” a bohů byl objeven teprve v nedávné době, přesto je velice ojedinělý, vzácný a velmi silný. Odbourává sklon k chování, jímž si jeho majitel sám škodí - zejména zvyk zaujímat pózu mučedníka. Zvláště užitečným je při potlačování pocitu viny a odstraňování strachu. Pokud jej budete nosit v dobách plných stresu a nevyhnutelných změn, dokážete všem nepříjemnostem čelit s vyrovnaností. Larimar nás chrání od falešných přátel, nevěry a negativních vlivů. Navrhuje nám nové inspirace. Zvyšuje mozkovou činnost. Dokáže vyléčit rány, které pocházejí ze vztahů minulých. Pomáhá nám převzít kontrolu nad vlastním životem. Je vynikajícím pomocníkem ve stresových situacích - pomůže nám zvládnout je s vyrovnaností, podporuje tvořivost. Na mentální úrovni zajišťuje Larimar klidné, jasné a konstruktivní přemýšlení. Podporuje tvůrčí schopnosti a dodává odvahu vrhnout se do proudu událostí a plavat s ním. Rovněž je velmi nápomocný pro ženy, aby se lépe naladili na svou ženskost a obnovili jejich spojení s přírodou. Učí nás povznést se nad minulostí a dá sílu se s minulostí rozloučit, vyléčit bolavá místa v partnerských zklamáních. Pomáhá nám získat nadhled.

Znamení zvěrokruhu: Lev

Planeta: Neptun, Jupiter

Živel: Voda, Oheň

Léčebné účinky: Zvláště prospěšné účinky při problémech s chrupavkami a krkem. Larimar je důležitý pro zdravé kosti a pomáhá s osteoporózou, kalcifikací kostí nebo chrupavek nebo artritidě. Také je účinný proti ztuhlosti svalů, šlach a kloubů. Jeho léčebné funkce mají vliv na končetiny, jako jsou ruce, nohy. Chrání naše svaly před zakalením, napětím a zbavuje nás bolestí v kříži. Zmírňuje nám otravné alergie. Poskytuje ochranný štít proti prachovým roztočům, virům a bakteriím. Zvyšuje samo léčící proces v organismu, léčí problémy průdušek a plic. Povzbuzuje mozkovou činnost, uklidňuje při zánětech v krku a při angínách, posiluje kosti a podporuje růst u dětí.

Duchovno: Aktivuje sebeobranné reakce našeho organismu, sebezáchovný proces, který činí zázraky, mnoho naděje na dokonalé uzdravení. Boří blokády, které brání průtoku životodárné energii. Posiluje naše odhodlání bojovat, být si svým vlastním léčitelem a ochráncem zdraví. Funguje jako prostředek proti citovým extrémům. Hojí prožité srdeční traumata a zajišťuje nové napojení na zdroje přirozené hravosti a radostné dětské energie. Jako zemský léčivý kámen udržuje Larimar spojení s energií Bohyně Země, taky umožňuje spojení se světem andělů, stejně jako navázání kontaktu s dalšími světy.

Čištění: Pod tekoucí vodou.

Nabíjení: Na přímém ranním nebo večerními slunci.

Valounek larimaru.

Náhrdelník z larimaru.

Náušnice s larimarem.

Všechny naše výrobky z larimaru si můžete prohlédnout zde: Larimar

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek