Opál

Země původu a výskyt: Austrálie, Nový Zéland, Indie, Honduras, Peru, Mexiko, Velká Británie

Barva: bezbarvá, bílá, žlutá, oranžová, růžová, černá, tmavě modrá

Vlastnosti: Posiluje vůli k životu, zlepšuje paměť, přináší optimismus, patří mezi nejsilnější léčivé kameny, kámen naděje, kámen velkého úspěchu a dokonce se řadí mezi "kameny bohů", pomáhá nám vybírat si ten správný směr a vytváří trvalé pouto mezi vědomím a podvědomím, čistí naše srdce i mysl. Má vynikající schopnosti léčit emoce, má uklidňující vliv na srdce při emocionálním vypětí, pomáhá nám překonávat trému, užitečný při zmírňování deprese a snižování agresivního chování. Je symbolem něhy, čistoty, důvěry a věrnosti. Lidskému tělu dodává vitalitu, energii a vytrvalost. V citovém životě byl opál odedávna spojován s láskou a vášní, s touhou a erotikou. Pohodlnějším lidem pomáhá probouzet radost, nadšení a iniciativu.

Znamení zvěrokruhu: Panna, Váhy, Střelec

Planeta: všechny planety

Živel: všechny živle

Léčebné účinky: Léčí Parkinsonovou chorobu, infekce, horečky, čistí krev, ledviny, reguluje hladinu inzulínu, pomáhá při porodu a je blahodárný na oči. Posiluje plíce a průdušky, pomáhá při virových onemocněních, posiluje imunitní systém, příznivě ovlivňuje srdce, pomáhá při vylučování škodlivých látek z těla, posiluje játra a ledviny. Podporuje trávení a je považován za lehké afrodiziakum. Je velmi účinný proti únavě, podporuje dobrý spánek, zamilovanost a intuici. Reguluje funkci ledvin a močového měchýře, odstraňuje premenstruační syndrom. Pomáhá při očních potížích, leukémii a epilepsii. Podporuje látkovou výměnu, posiluje pohlavní orgány, zmírňuje horečky.

Očista: pod tekoucí vodou

Nabíjení: ve stínu nebo v noci při úplňku

Varianty: andský opál (růžový), australský - rekonstruovaný opál, drahý opál, ohnivý opál, třešňový opál, chrysopal, hyalit - vodní opál

Přívěsek motýl s opálem

Prsten opál

Celou naši nabídku šperků a výrobků z opálu naleznete zde: Opál

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek