Karneol

Země původu a výskyt: Skotsko, Brazílie, ČR, Slovensko

Barva: červená, červenooranžová, cihlově červená až tmavě vínová, hnědá

Vlastnosti: Vitální energie karneolu v nás probouzí tvořivost, kreativitu, dodává odvahu, klid, trpělivost a harmonii. Podává pozitivní pohled na život. Odstraňuje blokády způsobující neplodnost a impotenci. Podporuje látkovou výměnu a přispívá k lepšímu vstřebávání vitamínů a minerálů. Probouzí v nás vrozené talenty. Rovněž se věří, že zmírňuje strach ze smrti. Pomáhá dostat pod kontrolu vztek, žárlivost a nenávist, zvyšuje sexualitu a sexuální touhu, pomáhá z našeho emocionálního těla vyhnat bolest a lítost. Jde o kámen, který dokáže překonat frigiditu a impotenci, léčí revmatismus, artritidu, neuralgii a deprese. Tento kámen vám pomůže získat víru v sebe sama jak v to, co vnímáte kolem sebe. Možno jej použít na boj proti apatii, lenosti a pasivitě. Karneol je teplý a energetizující kámen, vyzařující emocionální teplo. Karneol nás učí zaměřit pozornost na současnost, prožívat naplno dnešní den - "tady a teď" a s radostí plnit naše úkoly a povinnosti. Probouzí naše tvůrčí schopnosti, dodává trpělivost a sebedůvěru. Typický kámen určený pro všechny, kteří se nedokáží soustředit, jsou duchem nepřítomní a zmatení. Odstraňuje závislosti všeho druhu.

Znamení zvěrokruhu: Beran, Rak, Lev, Panna, Kozoroh

Planeta: Slunce, Jupiter

Živel: Oheň

Léčebné účinky: Zabraňuje nadměrně se opalovat, léčí sexuální poruchy zejména u žen, neplodnost, impotenci, posiluje játra a žlučník. Napomáhá při pokusech otěhotnění. Pomáhá hojit rány, modřiny, působí proti revmatismu, nespavosti, léčí trávicí potíže, nemoci ledvin a močových cest. Posilňuje zrak a pomáhá při vředových onemocněních a nemocech trávicího traktu, neuralgické bolesti, alergie a infekce. Využívá se při cukrovce a střevních chorobách. Karneol používáme k čištění krve, může se ale použít i při otravě krve, potlačuje zápach z úst a předchází paradentóze a krvácení dásní. Karneol reguluje tělesnou hmotnost. Dají se jím léčit poruchy krevního oběhu, křečové žíly a všeobecné poruchy prokrvení. Vhodný je i pro zlepšení funkcí zažívacích orgánů, podporuje optimální trávení a zpracování stravy. revmatismu a kloubních potížích, posiluje srdeční činnost.

Čakra: Karneol podněcuje činnost základní 1.čakry, hlavně ovlivňuje reprodukční orgány u žen.

Duchovno: Ve starověku se používal na ochranu mrtvých na jejich cestě do záhrobí. Růžový Karneol zlepšuje vztahy mezi rodiči a dětmi, obnovuje vzájemnou důvěru po hádkách.

Čištění: 1-2x do měsíce omyjeme pod proudem vlažné vody

Nabíjení: na přímém slunci a dlouho

Ocelové náušnice

Ručně vyrobená souprava

Visací náušnice s karneolem

Kategorii s karneolem naleznete tady: KARNEOL

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek