Malachit

Země původu a výskyt: Kongo, Zaire, Zambie, Jižní Austrálie, Maroko

Barva: sytě zelená, soustředěné světlé a tmavé zelené proužky

Vlastnosti: Tento kámen nás učí smířit se se skutečností, že nejsme dokonalí, že i my máme stinné stránky osobnosti. Když je poznáme a budeme je korigovat, můžeme se začít vyvíjet a růst. Je vhodný na meditaci. Učí nás k úctě samých k sobě, k lásce k životu, a pokud lépe porozumíme sobě, určitě snáze pochopíme řízení svých blízkých. Malachit je spjat s přírodou, přírodními ději a procesem růstu. Prostřednictvím něj můžeme tuto silnou přírodní energii čerpat. Učí trpělivosti, odpovědnosti, vyrovnanosti, s klidem přijímat i zlo a zklamání, neúspěch, nepřízeň osudu. Malachit je vysoce ochranný kámen určený především k ochraně dětí, protože brání pádům a nepozornostem. Malachit rovněž zlepšuje sexuální život a odstraňuje veškerá traumata spojená s touto oblastí. Pomáhá při dyslexii a zvyšuje intuici. Kámen podnikatelů a obchodníků. Zvyšuje ženskou přitažlivost, dělá ženu záhadnou a fascinující. Je to kámen kreativity a změny, podněcuje k dobrodružství. Uvádí do harmonie cit a rozum.

Znamení zvěrokruhu: Býk, Štír, Střelec, Kozoroh

Planeta: Venuše

Živel: Země

Léčebné účinky: Léčí slabý zrak, astma, pomáhá při menstruačních a porodních bolestech, omezuje ukládání tuku v těle a odstraňuje z něj škodliviny. Léčí pohlavní nerovnováhu zejména u žen, pomáhá při porodu. Pomáhá na zlomeniny, závratě, slinivku, slezinu, epilepsii, artritidu, otok kloubů. Vyléčí onemocnění páteře či ploténky, posiluje optické nervy. Léčí i roztroušenou sklerózu a Parkinsonovou chorobu, také škodlivé látky a energie, které způsobují nemoci. Uvádí do souladu DNA a buněčnou strukturu. Omezuje růst tukových tkání. Dodává tělu energii. Posiluje imunitní systém a podporuje detoxikaci jater. Rozpouští křeč a bolesti svalů. Doporučuje se při oslabení zraku a při otravách.

Čakra: srdce, solar plexus

Duchovno: Posiluje fantazii, empatii, ale zároveň vyvolává negativní zkušenosti z minulosti. Pod vlivem tohoto kamene, spojeného s dobrodružstvím a podněcujícího k riziku a změnám, lze prožít mnohem intenzivnější život. Naladí nás na střídání světla a tmy, dávání a přijímání, na věčný koloběh, který se děje v životě. Ulehčuje proces znovuzrození. Někdy působí i na spuštění pláče, slzy očišťují duši a uvolňují bloky.

Čištění: pod proudem vlažné vody

Nabíjení: na nepřímém slunci


Náramek malachitMalachit

Všechny výrobky z malachitu naleznete zde: Malachit

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek