Onyx

Onyx

Země původu a výskyt: Indie, Jižní Amerika

Barva: černá, bílá, zelená

Vlastnosti: Dodává ráznost, vytrvalost a nadhled při konfrontaci, v těle udržuje rovnováhu a odstraňuje nechuť změnit způsob dosavadního života. Podporuje vůli ducha, ochranu a zdolávání překážek. Negativní působení pro nevyvážené : noční můry a deprese. Onyx se považuje za velmi silný magický kámen. Spojuje vnitřní svět s vnějším a tím zvyšuje naši odolnost. Posiluje naši intuici, usnadňuje přístup do našeho podvědomí. Podporuje naši disciplínu, řád a naladí nás k vážnému postoji k životu. Pohlcuje negativní energii. Chrání před těžkými nemocemi, neštěstím, vede nás k sebekontrole a cílevědomosti, mírní ukvapené verbální projevy, kterých bychom později mohli litovat. Také nás vede k opatrnosti. V práci snižuje stres. Používá se při pocitu psychického přetížení. Posilňuje logické myšlení a do života vnáší disciplínu. Onyx je mlčenlivý kámen, který vám poslouží jako nejdůvěrnější rádce. Chrání před černou magií, zakletím. Onyx posiluje ego, dává sílu a odolnost vůči zarputilosti. Onyx stimuluje logické a analytické myšlení, je účinným afrodiziakem, podporuje dobré zdraví a štěstí a vyhání přízraky a smutek. Nabádá nás k vážnosti sebekontrole a cílevědomosti.

Znamení zvěrokruhu: Lev, Panna, Kozoroh

Planeta: Mars, Saturn

Živel: Oheň

Léčebné účinky: Zmírňuje bolesti srdce, uklidňuje nervovou soustavu při poruše rovnováhy, zaostřuje zrak, posiluje imunitní systém, zmírňuje kožní záněty a infekce. Při léčení se kdysi používal na odhalení jedů a otravy. Odvádí z těla bolest, posiluje všechny tělesné systémy, je výborný při chronické únavě, zraněných kostí a artritidě, depresi a trávicích potížích, pomáhá při poruchách sluchu, při poruchách rovnováhy, posiluje oči, pomáhá při problémech s játry, žlučníkem, plotýnkami a klouby. Ze zdravotního hlediska stabilizuje vnitřní ucho, zklidňuje stavy závratí a zvracení. Je vhodný při léčbě sluchového aparátu, zraku a celkové motoriky organismu. Blahodárně působí na zuby, kosti, kostní dřeň, léčí krevní poruchy a nohy.

Čištění: pod tekoucí vlažnou vodou

Nabíjení: vzhledem k jeho citlivosti na změnu teplot jej nabíjíme ve vodě alespoň hodinu na přímém slunci

Traduje se, že by se onyx neměl darovat, jelikož by jeho síla mohla působit i opačně. Pokud jej však darujete s dobrými úmysly, bude vše v nejlepším pořádku. Tento velice silný kámen si určitě však pořiďte i sami pro sebe.

Jantarový náhrdelník s onyxemStříbrný prsten s černým onyxemStříbrná souprava s onyxemNáramek onyx

Onyx není jen krásným kamenem pro šperky, ale vyrábí se z něj nejrůznější postavičky a předměty, k dennímu užití. Na masivním stole v kanceláři vypadá stojan na tužky a propisky dokonale. Onyxové srdce, nebo hrací kostka z onyxu skvěle poslouží jako těžítko. Pro kuřáky máme i popelník z onyxu. Příjemnou atmosféru nejen v kanceláři doladíte svícnem z onyxu.

Kosttka onyxSrdce z onyxuTužkovník, stojan na tužky z onyxuPopelník onyx

Kategorii s onyxem najdete zde: onyx

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek