Achát

Achát - modrý krajkový, větévkový, ohnivý a mechový

 Země původu: 

  • achát, modrý krajkový achát -  USA, Indie, Makoro, ČR, Brazílie a Afrika
  • větévkový achát - Island, Maroko, Brazílie, ČR, USA
  • mechový achát - Indie, Island, Maroko, ČR, USA

Barva: černá, často zbarvená oxidy kovů, červená, hnědá, žlutá a šedá jsou nejčastější odstíny, typické jsou pro něj proužky, tečky, bílá, hnědá, šedá

  • achát -průzračný, mléčně bílý, šedý, zelený, modrý, růžový, hnědý, často barvený uměle
  • modrý krajkový achát - bledě modrý a temnějšími linie
  • větévkový achát - čirý, hnědý, zelený
  • mechový achát - rezavý, oranžový, modrý, zelený

Vlastnosti: Ochrana, síla, harmonie. Kamenem dodává odvahu, sílu, sebedůvěru a odstraňuje strach. Dává vnitřní sílu jít dál a je také velmi užitečný při udržování míru v rozhádané a vystresované domácnosti. Přináší praktičnost v rozhodování, jeho uklidňující vyzařování pomáhá vyléčit emoce smutku po úmrtí. Dodává odvahu a s ním spojený úspěch. Proti otravě - zbavuje tělo toxinů. Působí proti stresu i depresi vyvolané hlubokým zármutkem (např. při ztrátě drahé osoby). Používá se na léčení alergií a nervových poruch. Pomáhá přestat kouřit, ale pomáhá překonat i jiné závislosti a sebedestruktivní chování. Achát odhaluje pravdu, pomáhá akceptovat realitu a skvěle léčí emoce. Posiluje propojení těla a Země. Vyvažuje Jin-Jang energii. Zlepšuje paměť a koncentraci, zvyšuje osobní energii a podporuje otevřenost a čestnost. S achátem zůstáváme klidní a soustředění na věc, achát kámen manželské a partnerské věrnosti. Posiluje rozmnožovací orgány mužů i žen, chrání budoucí maminky a pomáhá jim při porodu. Při fyzické zátěži dodává organismu spotřebovanou energii a sílu. V magii se používá jako symbol čistoty a očisty a v kouzlech lásky. Láska achátu k pravdě dodává člověku odvahu, aby byl sám k sobě upřímný. Achát tvořený průzračnými krystaly dokáže vyvolávat vzpomínky.

Znamení zvěrokruhu: Blíženci, Rak, Panna, Střelec, Ryby

Planeta: Merkur

Živel: Země

Léčebné účinky: Proti mořské nemoci, horečnatým infekcím, epilepsii a náměsíčnosti. Zmírňuje následky kouření a zpomaluje působení jedovatých látek na organismus. Posiluje dásně a chrání zrak. Pomáhá při odstraňování neklidu nebo apatie a skleróze. Celkově podporuje organismus. Je doporučeným kamenem, lidem trpících rakovinou. Léčí oči, žaludek a dělohu. Čistí lymfatický systém a slinivku břišní. Posiluje krevní oběh a léčí kožní choroby, dehydrataci, léčí infekce, nachlazení i chřipku, snižuje horečky. Funguje proti zánětům a zmenšuje otoky lymfatických uzlin. Léčí se jím také plísně. Pročišťuje oběhový a vylučovací systém, zvyšuje vitalitu a sexuální apetit. Je užitečným pro kuřáky a pro ty, kteří chtějí s kouřením skoncovat. Účinkuje proti nespavosti. Zlepšuje paměť a koncentraci, je účinný při alergiích a kožních problémech. Achát zlepšuje hojení všech druhů ran. Je velmi užitečný v případě zdravotních problémů se zuby, podporuje hojení dásní. Tlumí žaludeční potíže, podporuje fyzickou odolnost a imunitu. Pomáhá při problémech s kůží a s trávením (žaludek, tlusté střevo, slezina a ledviny). Vynikající kámen během menopauzy.

Čištění: Pod proudem vlažné vody nebo v misce s vodou.

Nabíjení: Většinu achátů nabíjíme na přímém slunci. Dobíjíme při vycházejícím či zapadajícím slunci nebo pod noční oblohou.

Achátový svícen

Achátové hodiny

Modrý achát náušnice

Celou nabídku výrobků z achátu naleznete zde: Výrobky s achátem

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek