Kalcit

Země původu a výskyt: USA, Afghánistán, Arabské Emiráty, Argentina, Mexiko, Austrálie, Nový Zéland, Česká republika, Slovensko

Barva: bílá, čirá, žlutozelená, modrý, žlutý, oranžový, zelený, hnědý, růžový, šedý, červený

Vlastnosti: Spojuje cit s rozumem a pomáhá při boji s leností. Uklidňuje mysl, rozvíjí bystrý úsudek a schopnost analýzy. Umíme s jeho pomocí řadit jednotlivé informace podle důležitosti. Podporuje sebedůvěru, rychlé reakce, rozhodnost, schopnost překonávat překážky a dosahovat vytyčené cíle. Pomáhá při pocitech neklidu, výbušných emocí vzteku, dodává nám sílu při rozpouštění starých a nepotřebných myšlenkových forem, které se objevují při překonávání starého způsobu myšlení a konání. Kalcit uvádí do rovnováhy citové napětí a nahrazuje ho klidem a vyrovnaností. Jedná se o kámen zvyšující sebedůvěru posilující schopnost překonávat neúspěchy. Má na nás pozitivní účinek, když ztrácíme naději nebe motivaci. Zvyšuje sebedůvěru a pomáhá nám v životě překonávat nezdary. Rozvíjí analytické myšlení a přináší rozhodnost a činorodost. Podporuje kreativitu a bezbřehou představivost. Posiluje životní energii a chuť do života. Spojuje cit s rozumem - výtvarné emoční inteligenci.

Znamení zvěrokruhu: Rak, Lev, Ryby, Blíženci

Planeta: Měsíc

Živel: Voda

Léčebné účinky: Má blahodárný vliv na střevní flóru a kůži. Kalcit posiluje kosti, klouby, imunitní systém. Podporuje hojení ran, mírní zažívací potíže, kožní problémy, reguluje látkovou výměnu, čistí pleť. Tlumí nadbytečnou energii. Zklidňuje nepravidelný srdeční rytmus, nepravidelnost krevního tlaku a s tím spojené návaly horka, snižuje teplotu a horkokrevnost, pomoc při jaterních a žlučníkových potížích, tiší neklid,  zklidňuje návaly zlosti a vzteku, kostní neduhy, záněty, popáleniny, nádorová onemocnění plic, nadměrné pocení, léčí problémy v oblasti žaludku, střeva a rozmnožovacích orgánů. Dává do rovnováhy střevní mikroflóru a vyplavuje toxiny. Zlepšuje srážlivost krve. Kalcit je vhodný kámen pro děti ke zklidnění a pro podporu zdravého růstu a tělesného vývinu. Pročišťuje vylučovací orgány. Napomáhá usazování vápníku v kostech, ale současně brání jejich vápenatění.

Čakra: všechny (záleží na barvě kalcitu)

Duchovno: Je to duchovní kámen, který zajišťuje spojení s vyšším vědomím. Urychluje duchovní vývoj a umožňuje duši cestu, aby si po návratu do hmotného těla pamatovala zážitky z astrálního světa. Snaží se zharmonizovat naši citovou rovinu, působí proti depresím a migrénám. Otvírá nás k životu a podporuje ochotu navazovat kontakty. Je to výborný kámen na meditaci. Napomáhá přístupu k vyšší moudrosti a rozvoji parapsychologických schopností včetně jasnovidectví a cestování mimo tělo. Blokuje přívalu negativních vlivů a podporuje motivaci a naději. Pročišťuje všechny čakry, udržuje je v rovnováze a dodává jim energii.

Čištění: pod vlažnou vodou

Nabíjení: na nepřímém sluníčku

Kalcit žlutý

Kalcit

Výrobky z kalcitu naleznete zde: /245-kalcit

Související produkty

Recenze od našich zákazníků

95% zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

Další recenze od zákazníků

Online platby kartou

Rychlé a zabezpečené
platby online

E-mail pro zákazníky

info@aranys.cz
(po-pá 8-16)

Linka pro zákazníky

+420 736 119 910
(po-pá 8-16)

Garance kvality a spokojenosti

potvrzená 
Puncovním úřadem

Zpět na začátek